Prilikom kupovine poklona važno je objediniti dvije stvari, a to su da poklon bude funkcionalan, ali i sentimentalan. Funkcionalnost poklona ostvarit ćete na način da izaberete poklon koji će osoba koristiti i koji se uklapa u njezine interese, hobije ili vještine. Tako ćete osobi koja voli crtanje pokloniti notes, blok za crtanje ili neki crtaći pribor, rekreativcu ćete kupiti torbu za teretanu ili sport, sportski sat ili tenisice i sl.

Dakle, važno je razmišljati o svrhovitosti poklona i njegovoj dugoročnoj funkcionalnosti. Kada govorimo o sentimentalnom, odnosno emocionalnom aspektu poklona, važno je odabrati nešto blisko osobi kojoj kupujete poklon – primjerice karte za film u kojem glumi njezin najdraži i najbolji glumac, karte za koncert njezinog omiljenog benda ili izvođača i slično. Također, sentimentalnim se smatra i poruka koja sadrži internu šalu ili nezaboravnu uspomenu ili sjećanje. 

Birajte poseban poklon za dragu osobu

Važno je birati stvari koje za osobu imaju određenu vrijednost. Upravo personalizirani pokloni objedinjavaju gore spomenutu funkcionalnost i sentimentalnost.

Personalizirani pokloni - kapa
Kape su vrlo cjenovno pristupačni personalizirani pokloni

Osim što možete kupiti gotove personalizirane poklone, možete i sami kupiti različite proizvode te ih samostalno personalizirati, uz dodatak neizostavnih slatkiša i grickalica ili pak alkoholnog pića. A to su darovi koji zasigurno neće proći nezamijećeno. 

Izrada personaliziranog poklona

Ukoliko se odlučite za samostalnu izradu personaliziranog poklona, važno je najprije razmisliti o funkcionalnosti poklona, željama i potrebama osobe kojoj ga kupujete. Neki od univerzalnih personaliziranih poklona su:

  • USB stickovi
  • termosice
  • torbe
  • šalice
  • punjači
  • kape
  • bilježnice
  • ruksaci
  • okviri za slike

Svakako razmislite i o budžetu kojim raspolažete, ukoliko se odlučite na neke specifičnije personalizirane poklone. Vrlo efektni, a cjenovno pristupačni personalizirani pokloni su majice ili šalice sa šaljivim natpisima, okviri za slike, pleksiglas glazbene ploče i slično. Ukoliko se odlučite na tisak, razmislite o natpisu koji želite staviti, o boji pozadine i slova, vrsti i veličini fonta i slično. Ovakvi personalizirani pokloni vrlo su dobar izbor jer su vrlo emotivni i efektni. 

Neka drugi personaliziraju poklon za vas

Ukoliko niste vješti u samostalnoj izradi personaliziranih poklona, nemate ideja ili vremena, izradu možete prepustiti i raznim online trgovinama u čijoj ponudi se nalazi velik broj različitih personaliziranih poklona.

Video: Personalizirani i promotivni pokloni

Jedino o čemu trebate dobro razmisliti su odgovarajuće veličine, ukoliko je riječ o majicama ili kapama s tiskom, kako bi vaš kupljeni personalizirani poklon odgovarao osobi te izdvojite dovoljno vremena za istraživanja, kako želja i potreba osobe tako i konkretnog poklona i njegovih varijanti. Na taj ćete način sigurno postići željeni efekt i razveseliti dragu osobu. 

Slični postovi u toj kategoriji: