Uz ruž za usne, olovke za oči definitivno pripadaju onoj skupini proizvoda koji stavljaju točku na i kada je u pitanju završavanje make upa. Naime, one definiraju svaki make up pa tako dodatno ističu i uokviruju oči te uz maskaru daju dodatan volumen vašim trepavicama. A to je svako poželjno prilikom kreiranja svakog izgleda.

Dostupne su u brojnim drogerijama, bilo da je riječ o onim fizičkim ili web trgovinama pa će svaka žena pronaći nešto za sebe.

Veliki izbor proizvoda za šminkanje

Kao i ostatak make up proizvoda, i asortiman proizvoda za šminkanje, kao što su olovke za oči se vremenom proširio pa tako one danas dolaze u različitim bojama i oblicima pa tako razlikujemo:

  • Tanke 
  • Debele 
  • Vodootporne 
  • one sa šljokicama
  • one koje se šilje

Olovke za oči treba birati prema svojim potrebama, željama, ali i umijeću pa se i tim parametrima valja voditi jer ni najbolje neće dati svoj pun potencijal, ukoliko se ne koriste pravilno.

Brz i jednostavan make up u jednom potezu

Ovisno o tome kakav make up izgled želite postići, odabrat ćete određeni tip olovke za oči. Primjerice ukoliko želite napraviti tzv. smokey eyes onda ćete posegnuti za nešto debljom olovkom za oči koja će vam pomoći nanijeti veću količinu boje u jednom potezu te ćete uz još nekoliko poteza prstima ili kistom vrlo brzo i jednostavno postići taj izgled.

Jedan od proizvoda koji će vam pomoći u kreiranju ovog izgleda je i Essence I love smokey olovka za oči koja je dovoljno mekana, a s druge strane precizna te će vam uvelike olakšati šminkanje.

Pazite pri odabiru i kupnji kozmetike

Kao što smo vidjeli, velik je broj različitih vrsta ovih proizvoda za šminkanje pa se vrlo lako zbuniti kada je riječ o odabiru samo jednog. U tom smislu stručnjaci savjetuju da nikako ne kupujete premekane i premasne olovke za oči jer one vrlo brzo nestaju s kapka, odnosno uvlače se u sitne pregibe na kapcima što onda izgleda prilično neuredno. 

Olovke za oči essence
essence postojana olovka za oči

S druge pak strane, ne treba birati ni presuhe jer se one teže nanose te je potrebno dosta vremena kako bi se ravnomjerno nanijele i razmazale po kapku. Kako ne biste pogriješili, najbolji drogerijski izbor nudi kozmetika Essence čiji kozmetičkih proizvodi su kvalitetni i zadovoljavaju sve potrebe, a cjenovno su pristupačni.

Slični postovi u toj kategoriji: