Krema protiv bora hit je u svijetu, ali i kod nas. A kako i ne bile, kad nude jednostavno, bezbolno i jeftino rješenje protiv bora, pogotovo u usporedbi s alternativom – estetskom kirurgijom i injekcijama. S druge strane, velika debata vodi se oko toga jesu li kreme protiv bora učinkovite ili ne, s obzirom da se razlika u količini bora može primijetiti tek nakon nekog dužeg vremena korištenja krema. Kreme protiv bora mogu se pronaći u svim cjenovnim rangovima, u gotovo svim trgovinama i drogerijama, a svaka kompanija često ima svoj naziv za aktivnu tvar koja vašu kožu čini glađom.

Odabir kreme protiv bora

S obzirom da je odabira pregršt, te da se cijene proizvoda često mogu drastično razlikovati, kupnja krema protiv bora može se činiti nemogućim zadatkom. Ipak, dermatolozi preporučuju kupnju krema od poznatih marki, koje se bave proizvodnjom te vrste kozmetike. Velike kompanije, koje se bave proizvodnjom generalne kozmetike često si mogu priuštiti velike medijske kampanje kako bi ime svog proizvoda proširili među korisnicima, no na žalost sama reklama ne garantira kvalitetu proizvoda.

S druge strane, kupnja najskupljih, ali i najjeftinijih proizvoda koje možete pronaći se ne preporuča. Kod skupljih krema često plaćate samo ime, a kod onih jeftinijih često nedostaju sastojci koji bi napravili pravu razliku na vašoj koži. Također, iz financijskog aspekta također je najbolje odabrati kombiniranu kremu, umjesto dnevne i noćne, s obzirom da je kombinirana krema protiv bora često jeftinija od zbroja cijena noćne i dnevne kreme.

Uzmite svoju kožu u obzir

Krema protiv bora

Također, kod kupnje uzmite u obzir tip kože koji imate. Koža koja je osjetljiva neće dobro podnijeti agresivne preparate, a suhu kožu Hyaluron krema protiv bora trebala bi pravilno hidratizirati. Nadalje, radi li se o masnoj ili kombiniranoj koži, krema protiv bora trebala bi omogućiti hidratizaciju i hranjenje kože bez dodatnog stvaranja osjećaja masnoće. Na kraju, vrlo je bitan način na koji kremu mažete na lice. Nježna masaža lica prilikom nanošenja kreme poboljšat će prokrvljenost kože, što može ubrzati smanjenje podbulosti lica ili podočnjaka, dok će grijanje kože toplim ručnikom ili rukama omogućiti otvaranje pora, a time i lakše prodiranje kreme u kožu.

Staranje vas može dovesti i u slabo psihično stanje. Prečitajte sljedeči članak i saznajte kako se snalaziti kad vas uhvati depresija.

Slični postovi u toj kategoriji: