Zahuktavanjem pandemije virusa SARS-CoV-2, odnosno koronavirusa te značajnim porastom broja zaraženih, brzi testovi postali su dostupni u ljekarnama i nekim drogerijama zbog čega ih je velik broj ljudi uključio u svoju kućnu ljekarnu kako bi ih uvijek imali pri ruci i kako bi se i sami mogli testirati bez potrebe za odlaskom liječniku. 

Brzi Covid testovi u početku su se mogli kupovati u neograničenim količinama, a kasnije je zbog njihove nestašice u nekim zemljama broj smanjen na broj članova kućanstva pa je tako četveročlana obitelj mogla kupiti samo četiri brza testa. Danas se mogu kupiti u neograničenim količinama i to po značajno nižim cijenama od onih na početku, a postoje i pakiranja od 5 ili 10 testova koja se onda cjenovno više isplate od pojedinačnih pakiranja.

Detekcija kontakata za sprječavanje Covid zaraze

Nakon kontakta sa zaraženom osobom koriste se brzi Covid testovi.
Odgovorniji po saznanju, da su bili u kontaktu sa zaraženom osobom, koriste brzi Covid testovi da mogu biti sigurniji u to jesu li se zarazili ili ne. 

Za razliku situacije na početku pandemije kada su svi kontakti zaražene osobe bili upućeni na PCR testiranje u ustanove javnog zdravstva te im je svima iz predostrožnosti propisana mjera samoizolacije, danas gotovo nitko više ne prijavljuje svoje kontakte niti oni više odlaze u samoizolaciju. Ipak, oni malo odgovorniji po saznanju da su bili u kontaktu sa zaraženom osobom kada se koriste brzi Covid testovi samo mogu biti sigurniji u to jesu li se zarazili ili ne. 

Kako se kod kuće testirati na Covid-19 brzim Covid testom.

Tome u prilog idu i upute Zavoda za javno zdravstvo u kojima je navedeno da bi se kontakti samostalno trebali testirati treći i peti dan od kontakta sa zaraženom osobom, a do tada bi trebali nositi zaštitne maske za lice kada su u kontaktu s drugim ljudima.

Čitajte dalje: http://parfem.ba/brzi-testovi-kao-dio-svake-kucne-ljekarne/

Slični postovi u toj kategoriji: