Ranije ove godine pisao sam članak o Modafinilu, iliti “Bezgraničnoj piluli”.

Ovaj nadimak potpuno opravdano opisuje ovaj pametan lek, pošto je to najbliža stvar sa kojom možete da dostignete efekte kao da ste deo filma Bezgranično.

Sada je vreme za lekciju iz istorije i upoznavanje sa njegovim prethodnikom Adrafinilom, čija je snaga jednako velika kao i bezgranična pilula.

Šta je Adrafinil?

Adrafinil, takodje poznat po svom brendiranom imenu Olmifon, je pametan lek koji se koristi za poboljšanje pripravnosti, budnosti i raspoloženja.

Otkriven je u Francuskoj 1970god.i najčešče su ga koristili ljudi koji su radili rano ujutru ili nočne smene.

Adrafinil radi na dva načina:

  • Pomaže da se poveča proizvodnja hipokretina neurotransmitera, koji je odgovoran za budnost.Povečajte dozu i Adrafinil če takoðe smanjiti umor.
  • Drugo, ovaj lek za jačanje fokusa poboljšava kognitivne sposobnosti i pamčenje razbijanjem glutamata, najrasprostranjenijeg neurotransmitera u ljudskom telu.

Nakon nekoliko godina suðenja i grešaka, naučnici su otkrili da je Adrafinil zapravo prolek Modafinila.

Prolek je hemijska supstanca koja se, nakon konzumiranja razlaže metabolizmom organizma u metabolite.

U ovom slučaju,Adrafinil se metaboliše u modafinil, i upravo ovde možete pročitati sve o najpopularnijem pametnom leku koji se trenutno nalazi na tržištu.

Da li treba da razmislite o uzimanju Adrafinila? Hajde da pogledamo više.

Adrafinil vs. Modafinil

Kao što ste več pročitali, Adrafinil je prethodnik Modafinilu.Obe supstance su razvijene u cilju lečenja narkolepsije, idiopatske hipersomnije i pobolšanja mentalnog funkcionisanja kod starijih osoba.

Pošto je jedan u osnovi otac drugome, dva jedinjenja koja promovišu budnost imaju prilično slične efekte.

Slični postovi u toj kategoriji: