U kirurškom svijetu, danas postoje razni zahvati. Neki se koriste isključivo u svrhe oporavka ljudi od raznih ozljeda i slično i obavljaju ih samo specijalizirani kirurzi. No, u posljednjih nekoliko godina, u sve većem porastu je zanimanje za estetsku kirurgiju. Riječ je o raznim zahvatima kojima se podvrgavaju pojedinci kako bi ispravili neke estetske nedostatke na tijelu. Kao vrlo poznate ističu se razne plastične operacije kojima osobe žele poboljšati izgled određenih dijelova tijela, kao što su usne, nos, grudi i slično.

Brahioplastika je estetski zahvat
Brahioplastika je estetski zahvat koji služi za zatezanje opuštenih nadlaktica

Jedan od manje poznatih kirurških zahvata je brahioplastika, no sve se češće mnogi odlučuju upravo za njega. U nastavku saznajte više o njemu.

Što je brahioplastika

Kao što je ranije navedeno, brahioplastika je kirurški zahvat koji služi za zatezanje opuštenih nadlaktica. Njime se zapravo uklanja višak masnih naslaga i kože koji se nakuplja tijekom godina na gornjem dijelu ruku. 

Objašnjenje brahioplastike (redukcija ruke)

Riječ je o estetskom zahvatu kojem se najčešće podvrgavaju žene jer želi postići vitkiji izgled, odnosno žele se riješiti izgleda mlohavih i opuštenih ruku. Ipak, sve je više i muškaraca koji se podvrgavaju ovom zahvatu jer se žele riješiti viška kože.

Kako dolazi do opuštenih nadlaktica

Opuštene nadlaktice koje se mogu riješiti postupkom brahioplatike mogu nastati iz više razloga, ali dva su najčešća:

  • S vremenom i starenjem se koža jednostavno nabora i uzrokuje taj problem
  • Pri naglom gubitku tjelesne težine, ostaje višak kože

Upravo ovaj drugi problem je najčešće razlog zbog kojeg se i sve više muškaraca odlučuje za brahioplastiku. Naime, uslijed velikog gubitka kilograma te stabilizacije težine, ostaje višak kože kojeg se onda pacijenti žele riješiti. Taj problem se pogotovo uočava na nadlakticama pa je potražnja za navedenim kirurškim zahvatom sve zanimljivija pojedincima.

Cijeli postupak ovog kirurškog zahvata

Kirurški zahvat brahioplastike obavlja specijalizirani kirurg. Vrši se u nekoliko koraka:

  • Napravi se rez po unutarnjem dijelu nadlaktice
  • Uklanja se višak masnih naslaga pomoću liposukcije
  • Uklanja se višak kože i nakon toga se zašije
  • Prvotni rez se zatvara uz pomoć šavova koji se uklanjaju nakon otprilike 3 tjedna

Cijeli ovaj zahvat se radi pod lokalnom anestezijom tako da pacijenti ne bi trebali osjećati bolove. Također, vrijeme trajanja zahvata je oko 3 sata, ovisno o tome koliko je veliko područje na kojem se vrši kirurški zahvat.

Pacijenti su gotovo uvijek zadovoljni rezultatima pa ako i vi imate problema s viškom kože i opuštenim nadlakticama, odlučite se za brahioplastiku i riješite se tih problema jednom zauvijek. 

Slični postovi u toj kategoriji: