Gotovo svi mediji puni su raznih savjeta o tome kako smršaviti – u današnje doba, vitko tijelo smatra se privlačnim i lijepim, a osim toga i zdravim. Ipak, mnogi savjeti o tome u najboljem slučaju su loši i neučinkoviti, a u najgorem vas mogu dovesti u velike zdravstvene probleme. 

Vitko i fit tijelo cilj je mnogih ljudi, a načina da smršavite ima mnogo. Ipak, situacija nije toliko jednostavna koliko ju mnogi ljudi predstavljaju pa je teško izdvojiti konkretne savjete koji će funkcionirati za sve po pitanju mršavljenja.

Kako smršaviti na najbolji način
Šetnja je odličan način kako smršaviti

Zdrava prehrana

Prehrana igra veliku ulogu, ako se pitate kako smršaviti zdravo, no nemoguće je dati univerzalan savjet. Mnogi izvori kunu se raznim dijetama i izbacivanjem različitih prehrambenih namirnica i sastojaka iz hrane, kao što su:  

  • soli,
  • šećeri,
  • pekarski proizvodi,
  • meso,
  • mliječni proizvodi itd

Mnoge su vrste hrane proglašene lošima za mršavljenje. Ipak, istina je, kao i uvijek negdje u sredini. Općenito, reguliranje količine hrane koju unosite u organizam dobar je početak te je svakako dobro, te kada je god to moguće, potrebno je posegnuti za zdravim alternativama. Ključ je, ipak, čini se u umjerenosti i strpljenju. Tražite li način kako smršaviti, morate biti spremni na to da kilograme koji vam smetaju nećete moći skinuti u nekoliko tjedana. Mršavljenje traži stvaranje novih životnih navika i ne bi trebalo biti nešto čime se bavite u kratkim, intenzivnim intervalima.

Kretanje i vježbanje

Ako vam je cilj mršavljenja samo skidanje kilograma, kretanje i tjelesna aktivnost nisu izbor za vas. Ako vam je ipak u cijeloj priči bitno i zdravlje, onda je dio rješenja i u kretanju. Mišićna masa gušća je od masnih naslaga, pa nagli porast mišićne mase može rezultirati većim bojem na vagi, što može biti suprotno vašem cilju tražite li najbolji način kako smršaviti.

Ipak, mišićna masa važna je za zdravlje i pokretnost tijela, a veća mišićna masa također koristi više kalorija, pa vježbanje vremenom postaje sve lakše i učinkovitije, a put mršavljenja postaje jednostavniji. Svakodnevno kretanje, bavljenje sportom i treniranje sportova odličan su način kako smršaviti, no ponekad su i male promjene dovoljne za rezultate. Primjerice, umjesto javnog prijevoza ili auta, odlučite se za šetnju, a nakon cjelodnevnog sjedenja na poslu izbjegavajte sjedenje i kod kuće.

Slični postovi u toj kategoriji: