Širom svijeta sve je više gojaznih ljudi, a razloga za to je mnogo – loš stil života, manjak fizičke aktivnosti, loše navike, loša prehrana… Činjenice koje smo nabrojali treba da posluže svima onima koji nisu došli do točke u kojoj se kaže „dosta više“ da počnu trenirati. Opijanje, pušenje, prejedanje jednostavno ne idu, i svako tko svoje dane tako provodi ne treba se nadati dugom životu. Ipak, postoje sportaši širom svijeta koji treba da nam služe kao primjer. Ti sportaši se trude da izgrade sebe kako fizički tako psihički, pa su im mišićna masa i moždana masa podjednako važne. Ipak i njima je nekada potrebna pomoć pa tako na tržištu imamo razne proizvode koji svim pravim sportaši mogu pomoći u tome.

Pogrešna shvaćanja

Kada neko spomene suplemente nešto konzervativnijim ljudima ti isti odmah pomisle na kemiju, na nešto što nije prirodno i na nešto što je potpuno nezdravo. Ovo je većinom zbog zatupljenosti i neobrazovanosti, pa tako ljudi i ne znaju da 70% sportskog uspjeha dolazi iz prehrane. Zbog toga mnogi sportaši treniraju u kontinuitetu, imaju manje više dobru ishranu, ali opet im izostaju mišićna masa i dobri rezultati. Mi nismo mašine i nama ne može ni jedan doktor dijagnosticirati što nam točno fali u tijelu i što koči naše rezultate, ali ono što možemo je ubaciti mass gainere i proteine u našu ishranu kako bi poboljšali rezultate.

Odabir suplemenata

Kada smo riješili neke nesporazume oko ove, u glavnom tabu teme što se neobrazovanih sportaša tiče, možemo prijeći na odabir suplemenata. Ako vam je primarni i glavni cilj dobra mišićna masa i izgradnja tijela kao s TV reklama onda vam svakako preporučujemo takozvano mass gainere. Mass gaineri opskrbljuju vaše mišiće konstantnim dotokom proteina koji su im ključni za razvoj. Sav vaš trening može pasti u vodu ako vaše mišiće dobro ne hranite i dobro ne odmarate, slično kao malu djecu.

dodaci-za-izgradnju-tijela

Proteini koji se nalaze u ovakvim suplementima dolaze iz direktnog ekstrakta sirutke i 100% su prirodni, tako da nema potrebe da mislite da je sve ovo samo još jedna zamka mnogobrojnih farmaceutskih industrija. Ipak, vaši mišići trebaju mnogo više od proteina. Oni trebaju minerale i vitamine koji su također uključeni u sve mass gainere, pa tako ne samo da hranite i odmarate, već se trudite da vaši mišići ostanu zdravi i dobri. Ako se bavite sportom, a problem vam je mišićna masa, svakako poslušajte naše savjete!

Ne zaboravite i na zdravu prehranu a isto i prehranski dodaci, kao štu su Chia sjemenke, mogu napraviti dosta koristi.

Slični postovi u toj kategoriji: