Antivirusni programi jako su korisni i obavještavaju vas postoji li kakva opasnost na vašem računalu. Osim što ih mogu detektirati, ovi programi obično ovakve viruse mogu i uništiti te ih staviti “u karantenu” gdje više ne mogu biti štetni za računalo. Kako virusi uništavaju kod drugih datoteka, tako se i njihov kod može uništiti. Bitan je redovan servis računala i paziti na to da se ne zarazite.

Vaš hardware može biti neispravan.

Dakle, osim vašeg software-a, veliki problem možete osjetiti i kod fizičkih komponenta računala. Zbog mehanike rada, te se komponente mogu pregrijavati, ali se mogu i fizički potrgati ako svoje računalo odlažete na vlažna mjesta ili ga pak znate “baciti” na krevet. Postoji puno razloga da samo jedan čip u vašem računalu pregori, što ponekad može uzrokovati probleme u kompletnom sustavu. Dakle, jako je bitno da se ove stvari što prije saniraju od strane nekoga tko se dobro razumije u njih, a to je servis računala.

Antivirus je jako bitan za svako računalo, a posebice je bitan za one koji iz nekog razloga nemaju kopije svih svojih bitnih datoteka.

Panda antivirus

Kratko smo spomenuli važnost antivirusa – oni mogu prepoznati raznorazne viruse, ali i obične sigurnosne prijetnje, te ih ili ukloniti ili na neki način staviti “u karantenu” da oni više nisu funkcionalni. Antivirus je jako bitan za svako računalo, a posebice je bitan za one koji iz nekog razloga nemaju kopije svih svojih bitnih datoteka i ne rade sigurnosne backupove – ako imate virus, u problemu ste, jer vaše datoteke mogu nestati svaki čas.

Panda antivirus je program koji će vam pomoći da zaštite vaše računalo jednostavno i sigurno. Dakle, samo ga je potrebno instalirati – ne morate prčkati po postavkama ili ga ažurirati. U svakom trenutku, Panda antivirus obavijestit će vas o potencijalnim greškama ili problemima u vašem računalu. Jedna prednost ovog programa jest što radi iz clouda, odnosno ne morate imati veliku količinu datoteka spremljenu na svoje računalo. 

Slični postovi u toj kategoriji: