USB ključevi su neophodni uređaji današnjice

Zahvaljujući digitalizaciji i čuvanju gotovo svih oblika informacija na računalu, neophodno je imati i lako prenosive memorije kojima se brzo i jednostavno može prebacivati sadržaj s jednog računala na drugo. USB ključevi su svoju popularnost stekli početkom 21. stoljeća i zahvaljujući relativno malim dimenzijama predstavljaju najbolji uređaj za pohranu važnih dokumenata i njihovo prebacivanje. 

U početcima je problem bio malen kapacitet, koji je kroz napredak tehnologije rastao veoma brzo, pa danas postoje USB ključevi raznih kapaciteta:

  • 2 GB
  • 4 GB
  • 8 GB
  • 16 GB
  • 32 GB ili više

Cijena im varira ovisno o količini podataka koje mogu pohranjivati, ali i dalje su jedan od najjeftinijih uređaja za prijenos datoteka. 

Powerbank za mobitele

Još jedan veoma koristan uređaj je powerbank za mobitele, koji može biti odličan poslovni poklon za klijente i partnere. U posljednjih nekoliko godina prijenosna baterija za mobitele je postala sve korištenija, a zahvaljujući sve nižim cijenama i većim kapacitetima, postala je obavezan dodatak svake osobe. Bilo da idete na putovanje ili puno vremena provodite vani, neophodno je da imate bateriju koja će vam puniti mobitel dok nemate pristup utičnici.

Prijenosna baterija za mobitele
U posljednjih nekoliko godina prijenosna baterija za mobitele je postala sve korištenija

Kapacitet powerbanka

Iako će mnoge pripadnice ljepšeg spola powerbank birati prema dizajnu, prilikom odabira je potrebno obratiti pažnju i na kapacitet. Kapacitet powerbank baterije pomoći će vam da odredite koliko puta možete napuniti vaš uređaj. Ako je baterija vašeg mobitela kapaciteta 5000 mAh, to znači da će pun powerbank kapaciteta 10000 mAh moći napuniti vaš mobitel 2 puta. 

Powerbank s bežičnim punjenjem

Kako biste izbjegli spajanje žica, možete odabrati powerbank s bežičnim punjenjem. Tako je dovoljno da vaš mobitel prislonite na njega i baterija će se krenuti puniti.

SD kartice - Secure Digital kartice

Memorijska kartica za pohranivanje podataka na gadgetima

Memorijska kartica jednostavan je način za pohranjivanje velike količine podataka. Najčešće se koriste u mobitelima, laptopima i fotoaparatima ali mogu se koristiti i u kamerama, MP3 playerima, konzolama i sličnim elektroničkim uređajima koji nemaju dovoljno memorije u sebi.

Slični postovi u toj kategoriji: