Domaća domena za domaće tržište

Internetska HR domena lako je prepoznatljiva po toj ekstenziji. Upravo po njoj, korisnik i prije nego klikne na naziv ili ga utipka u preglednik, može očekivati sadržaj na domaćem jeziku. Naravno, to ne mora uvijek biti tako, ali u većini slučajeva će ga dočekati stranica na hrvatskom jeziku. Ako je i naziv zanimljiv te ako korisnik traži domaću stranicu, to zajedno će biti dovoljan mamac da je posjeti. A to je upravo ono čemu morati težiti.

Osim toga, domena HR ima i brojne druge prednosti vezane uz marketing, ali i bolje pozicioniranje na popularnim tražilicama. Imate li web trgovinu, svakako razmislite i o postavljanju SSL certifikata na nju za još veću razinu zaštite.

Carnet kao krovna organizacija

Carnet, odnosno Hrvatska akademska i istraživačka mreža, je ona organizacija koje ja u Hrvatskoj zadužena za upravljanje HR domenom. Naime, u svakoj državi je taj zadatak dobila neka druga država, a u Hrvatskoj je taj zadatak pripao Carnetu. Mnogi ih zato nazivaju i Carnet domenama. 

Internetski SSL certifikat
Internetski SSL certifikat služi za provjeru domene i podataka o vlasniku neke stranice

Uz SSL certifikat do veće sigurnosti

SSL certifikat na web trgovini ili na nekoj web stranici ukazuje na to da njen vlasnik pazi na svoje posjetitelje. Za one koji ne znaju, internetski SSL certifikat služi za provjeru domene i podataka o vlasniku neke stranice te korisnici koji posjete stranice koje imaju instalirana SSL certifikat mogu biti relativno sigurni. 

Web stranice koje posjeduju SSL certifikat je lako prepoznati:

  • Imaju oznaku lokota
  • Protokol im počinje s https, umjesto http

Prilikom posjete nekoj web trgovini, svakako se uvjerite da koristi neki oblik SSL certifikata i time budite sigurniji pri kupnji.

Slični postovi u toj kategoriji: