Živimo u 2020. godini, kada je gotovo svaki čovjek sa Zemlje prisutan na internetu. Bilo da ste prisutni na nekoj društvenoj mreži ili samo koristite internet, realnost je da je postao naša svakodnevica. Prisutnost na internetu je neophodna za firme, a web stranica je postala prva stvar kod otvaranja firme. Kroz današnji tekst objasniti ćemo vam neke osnovne pojmove koji se vežu uz pokretanje internet stranice, te navesti razloge zbog kojih je hrvatski hosting najbolji odabir za stvaranje web stranice.

Hrvatski hosting najbolji odabir za stvaranje web stranice

Što je web hosting?

Kao što domena predstavlja adresu web stranice, tako hosting predstavlja lokaciju. Web hosting je zapravo server, na kojem je pohranjena vaša web stranica i svi podatci s nje. To je računalo sa stalnom povezanošću s internetom, dobrih performansi, koje omogućuje da vaši posjetitelji prime podatke s vaše web stranice. Ovisno o vašem hostingu, ovisi:

  • brzina učitavanja web stranice
  • broj posjetitelja koji web stranica može primiti
  • količina podataka koja se može nalaziti na web stranici
  • dostupnost web stranice na internetu

Kvalitetan hrvatski hosting je odličan odabir za web stranice koje su namijenjene balkanskoj publici, jer se serveri nalaze u njihovoj blizini i to garantira boljom stabilnošću i brzini stranice.

Ostale stvari potrebne za web stranicu

Nije hrvatski hosting jedina stvar koja vam je potrebna za kreiranje web stranice. Osim njega, morate zakupiti domenu, a i SSL certifikat je potreban za neke web stranice.

Kako instalirati SSL certifikat u cPanel

Internet domena 

Za kreiranje web stranice, osim web hostinga, obavezan je i zakup domene. Domena predstavlja adresu vaše web stranice na internetu i zamjenjuje IP adresu hostinga. Sastoji se od riječi ili skupa riječi koji vi odaberete i ekstenzije koja je nepromjenjiva. Danas su najpoznatije ekstenzije domena:

  • .com
  • .net
  • .hr
  • .org
  • .io

SSL certifikat

SSL certifikat je sigurnosni protokol vaše web stranice i koristi se za enkripciju podataka koji se na nju upisuju. Neophodan je za web stranice na kojima korisnici upisuju neke važne podatke, poput internet trgovina gdje se naručuje putem kartica.

Hrvatski hosting Infonet 

Ako se pitate gdje možete zakupiti domenu, hosting i SSL certifikat, odgovor je hrvatski hosting Infonet. Po odličnim cijenama možete zakupiti web hosting server u Hrvatskoj i na taj način biti sigurni da će vaša web stranica biti dostupna korisnicima 0/24.

Kvalitetan hrvatski hosting je odličan odabir za web stranice

Osim toga, brzina učitavanja stranice će zbog blizine posjetitelja sa serverom biti znatno veća nego što je slučaj sa stranim hosting poslužiteljima. Jednostavno u nekoliko klikova mišem izvršite narudžbu, platite i sve stvari će biti dostupne za svega nekoliko minuta.

Slični postovi u toj kategoriji: