U današnjem svijetu pažnja je u usmjerena na internet i on je postao glavno mjesto na kojem se mnoge firme i poslovanja predstavljaju. Web stranica je obavezna i danas ne možete voditi posao bez nje, a kako bi ona bila online potrebni su domena i web hosting. SSL certifikat je dodataka, koji će zaštititi prijenos podataka između posjetitelja i servera, te se koristi na web stranicama gdje korisnici upisuju osjetljive podatke, poput broja s kartica ili bitnih osobnih podataka. Kroz današnji tekst informirat ćemo vas o tome koji sve SSL certifikati postoje, za koje web stranice su obavezni i gdje ih možete kupiti.

Treba li vaša stranica SSL certifikat?

Krenuli ste u izradu web stranice, te ste odabrali savršenu domenu i dobar hosting paket. Nakon toga ste na web stranici prilagodili željeni dizajn i postavili sadržaj. Ovisno o tome kakva je web stranica u pitanju, ovisi da li vam je SSL certifikat potreban. Ako se na web stranicu upisuju neki osjetljivi i bitni podatci, tada će certifikat zaštititi vaše posjetitelje i onemogućiti krađu tih podataka. Na web stranicama kao što su web shopovi, SSL je obavezan. Ako je web stranica isključivo predstavljanje poslovanja i na njoj se nalaze samo informacije, tada podatci korisnika nigdje neće biti upisivani i nije vam potreban SSL. Svakako, stranice koje imaju zaštitu bolje prolaze i na tražilicama i izgledaju profesionalnije, pa nikako ne biste trebali štedjeti kod certifikata.

Vrste SSL certifikata

Postoji nekoliko različitih vrsta certifikata:

  • Comodo Positive SSL – Jeftin SSL certifikat, koji se može koristiti na jednoj poddomeni. Naslovna traka ne svijetli zeleno, već se vidi samo lokot.
  • Comodo Positive SSL Wildcard – Može se upotrebljavati na više poddomena, a također se vidi samo zeleni lokot kod naslovne trake.
  • Comodo EV SSL – Koristi se na jednoj poddomenu, te se firma i domena detaljno pregledavaju. Njegova cijena je najviša, no kod njega naslovna traka web stranice obojena je u zeleno i stranica izgleda znatno profesionalnije.

Kupite SSL certifikat

SSL certifikat se kupuje na godišnjoj bazi, a ovisno o tome koji vam je potreban ovisi i cijena koju plaćate. Za web shopove ili neke veoma bitne web stranice, naša preporuka je Comodo Extended Validation. On izgleda najprofesionalnije i jedini je gdje je naslovna traka kod web stranice obojena u zeleno. Za ostale web stranice, običan certifikat je dovoljan, te će odlično zaštititi podatke vaših posjetitelja i pružiti im sigurnost.

Slični postovi u toj kategoriji: