Web hosting i SSL certifikat

Još su dva pojma koja morate znati prije izrade web stranice, a to su web hosting i SSL certifikat. Web hosting je server koji zakupljujete i na kojem se nalazi web stranica, a SSL certifikat služi za sigurnost podataka koje vaši posjetitelji upisuju na stranici. Kvalitetna izrada internetske stranice trebala bi u paketu imati i kompletnu uslugu:

  • registracije domene
  • uključenog web hostinga
  • plaćenog SSL certifikata

Samostalna izrada internetske stranice

Ljudi misle da samostalna izrada internetske stranice nije toliko teška, no nakon dosta izgubljenog vremena se razočaraju s rezultatom. Ako želite profesionalni izgled stranice i kvalitetu, neophodno je da posao prepustite stručnjacima. S druge strane, ako pokrećete privatni blog ili „hobi“ web stranicu, tada možete sami pokušati naučiti izradu s nekim besplatnim templateom.

Prva stvar koju morate učiniti je kupnja web hostinga i internet domene, a nakon toga njihovo povezivanje. Kada ih se poveže, najlakši način je na web hosting instalirati neki CMS poput WordPressa ili Joomle te na njih postaviti besplatni dizajn. Tako vaša stranica može biti izrađena, no za bilo kakve male preinake, prijevod ili stvaranje sadržaja ćete se morati pomučiti da izmjenite. 

Online marketing
Online marketing zahtjeva pomno planiranje predviđenog budžeta i raspoređivanje na razne marketinške kanale

Oglašavanje web stranica

Online marketing je veoma širok pojam i može se podijeliti na nekoliko stvari:

Oglašavanje web stranica je proces putem kojeg na stranicu dovodite nove posjetitelje i možete ostvariti nove klijente ili kupce. Za online marketing je potrebno angažirati stručne osobe, koje će maksimalno efikasno utrošiti vaš budžet. Nemojte sami pokušavati odraditi online marketing, jer to može dovesti do jako loših rezultata.

Slični postovi u toj kategoriji: