Toplinska pumpa tople vode za kućanstvo spada u gotovo neizostavan dio toplinskog sustava današnjih domova. U nastavku pročitajte više o njima, ali i o mogućnosti njihovog subvencioniranja.

Manji troškovi zagrijavanja tople vode

Prije svega, toplinska pumpa tople vode za kućanstvo je omogućit će vam dugoročnu uštedu. Dizalice topline je riječ o uređajima koji će podići temperaturu. Osim toga, toplinska pumpa za toplu vodu spada i u ekološki način grijanja. Zbog toga je moguće dobiti i eko fond subvencije za njihovu kupnju pa je to svakako odlična opcija.

Dizalice topline je riječ o uređajima koji će podići temperaturu. Osim toga, toplinska pumpa za toplu vodu spada i u ekološki način grijanja.

Dvije vrste toplinskih pumpi

Odlučite li se za kupnju toplinske pumpe tople vode za kućanstvo, morate znati da se na tržištu mogu pronaći dvije vrste:

  • Modeli s ugrađenim bojlerom
  • Modeli bez bojlera

Ako vam se pokvario bojler i razmišljate o zamjeni, najbolje rješenje je toplinska pumpa s već ugrađenim bojlerom. Ona je puno učinkovitija i možete očekivati odlične rezultate kada je u pitanju brzo zagrijavanje vode. Isto tako, ovakvi modeli će vam osim samog zagrijavanja vode moći poslužiti i za grijanje doma jer postoji mogućnost da se spoje na radijatore.

Jeftinija kupnja uz eko fond subvencije

Budući da grijanje uz pomoć toplinskih pumpi predstavlja ekološki način grijanja, danas se za njih mogu dobiti određeni popusti pri kupnji, tzv. eko fond subvencije za kupnju. Imajte na umu da ne možete kupiti bilo koji model i za njega dobiti naknadu. Naime, eko fond subvencije za kupnju toplinskih pumpi odnose se na točno određene modele.

Važno je i naglasiti da su subvencije eko fonda bespovratne, što znači da ćete ih dobiti za kupnju određenog modela i ta dobivena sredstva nećete morati vratiti u budućnosti.

Blok kuhinje

Blok kuhinje su efikasan dizajn za vaš dom

Blok kuhinje, također poznate kao otvorene kuhinje, postale su sve popularniji izbor za mnoge domove širom svijeta. Ovaj inovativni koncept spaja kuhinjski prostor s dnevnim boravkom, stvarajući funkcionalan, estetski privlačan i socijalno povezan ambijent. One nude niz prednosti, uključujući praktičnost, fleksibilnost i kreativne mogućnosti dizajna.

Slični postovi u toj kategoriji: