Svi biciklisti obožavaju lijepo vrijeme kada se mogu voziti na svojem omiljenom prijevoznom sredstvu. Proljeće je mnogim biciklistima najbolje godišnje doba jer je temperatura vrlo ugodna za vožnju, a dani su lijepi i sunčani. Oni koji se profesionalno bave vožnjom bicikla također uživaju u tom dijelu godine jer mogu vježbati na svježem zraku.

Dolaskom hladnijeg vremena sve se mijenja. Vozači bicikala su osuđeni na vježbanje u zatvorenom prostoru, no danas čak i to nije toliki problem jer se tada koriste trenažeri. Ako niste upoznati s ovim odličnim dodatkom, nastavite čitati.

Što su trenažeri

Trenažer za bicikle je komad opreme koji služi za trening vožnje bicikla u zatvorenom prostoru. Možda ste ih dosad smatrali jednakim sobnim biciklima, ali oni to nisu. Naime, njihovim korištenjem možete koristiti svoj bicikl i voziti ga kao da ga vozite na otvorenom. Naravno, osjećaj neće biti potpuno isti kao kad vozite na svježem zraku, ali za potrebe vježbanja i ostajanja u kondiciji, trenažeri će biti odličan dodatak.

Danas se na tržištu mogu pronaći 4 vrste trenažera:

  • Modeli s izravnim pogonom 
  • Modeli s pogonom na gumu
  • Valjci
  • Kompletni sustavi za bicikliranje u zatvorenom

Trenažeri s izravnim pogonom

Još jedan naziv za trenažer s izravnim pogonom je i Direct drive. Oni su vrlo popularni jer ne zauzimaju puno mjesta, a cijenom su mnogima prihvatljivi. Ova vrsta se koristi tako da se na trenažer ugradi posebna kazeta na koju se onda postavlja bicikl s kojeg se mora skinuti stražnji kotač.

Najbolji biciklistički trenažeri s izravnim pogonom – 2021

Najveća prednost ovakvih modela je u tome što neće oštetiti vašu stražnju gumu, koja je inače sklonija većem habanju od prednje. Isto tako, ovakvi trenažeri za bicikle su vrlo jednostavni za postavljanje i čak i ako dosad niste imali doticaja s ovakvim dijelovima opreme za bicikle, brzo ćete sve postaviti. Pružaju vrlo realan osjećaj vožnje bicikla pa se sve više biciklista odlučuje baš za njihovu kupnju.

Kupnja u web trgovinama s biciklističkom opremom

Danas se na internetu mogu pronaći brojne web trgovine koje prodaju biciklističku opremu. Tako tamo možete pronaći razne sitne dijelove i dodatke, ali možete kupiti i trenažere za bicikle, i to razne vrste. Vrlo brzo možete provjeriti što vam koji od modela nudi, ali i dobiti sve potrebne informacije o tome kakvi se sve bicikli mogu postaviti na njih. 

Trenažeri za bicikle
Trenažeri za bicikle su vrlo jednostavni za postavljanje

Zato pogledajte ponudu, pronađite odgovarajući trenažer i uživajte u vožnji biciklom u zatvorenom, sve dok vani opet ne bude pogodno vrijeme za vožnju.

Slični postovi u toj kategoriji: