Vjerujem da ste se unazad nekoliko dana pitali kako kupiti Bitcoin. Popularna internet valuta Bitcoin u potpunosti je zaludila svijet i postala tema broj jedan u kratkom roku. Do svega toga došlo je zbog njegovog nevjerojatnog porasta cijene unazad nekoliko godina. Do sada mnogi su se na Bitcoinu obogatili, no je li danas prekasno za ulaganje? U ovom ultimativnom vodiču kako kupiti Bitcoin, doznajte sve o njemu i isplatili se investiranje u njega.

Što je to Bitcoin i kako je stvoren?

Bitcoin se bazira na blockchain sustavu koji omogućuje transakcije bez posrednika. Uz to on je i potpuno anonimna valuta koja omogućava brze transakcije uz male naknade i to su najbitniji razlozi zašto se je tako proslavio. Stvoren je 2009. godine, a prvi puta se spominje 2008. u znanstvenom radu koji na 8 stranica nudi potpuno revolucionarno rješenje za novac u svijetu. Taj znanstveni rad je potpisan imenom Satoshi Nakamoto, no ni dan danas se ne zna tko je ta osoba.

Prema nekim teorijama radi se o skupini ljudi, ne o jednom čovjeku, no istinu ne možemo sa sigurnosti reći. Bitno je također napomenuti da je Satoshi napravio Bitcoin, te se je u jednom trenutku potpuno se odjavio s projekta, a najbitnije domene i slične stvari podijelio najaktivnijim članovima zajednice. Milionti dio Bitcoina nosi naziv Satoshi, a to je ujedno i najmanji dio BTCa koji možete koristiti. Vjerujem da se nakon svega što ste čuli o Bitcoinu, te njegovom nevjerojatnom porastu cijene, pitate kako kupiti Bitcoin, a to doznajte u nastavku ovog članka.

Kako kupiti Bitcoin?

U ovom dijelu teksta donosimo vam tutorijal o tome kako kupiti Bitcoin. U prošlosti je to bilo malo teže, no danas je kupnja Bitcoina brza i jednostavna, te se može obaviti u svega nekoliko minuta. Prva stvar je stvaranje korisničkog računa na nekoj online mjenjačnici. Nakon što stvorite račun, oni će vas pitati za verifikaciju računa, a to obavljate slikanjem nekog službenog dokumenta. Kada ste to obavili na korak ste kupnji Bitcoina, te sve što još trebate napraviti je odabrati koliko BTCa želite kupiti i uplatiti novac s kartice.

Nakon što kupite Bitcoin pametno je prebaciti ga s te mjenjačnice u vaš osobni novčanik, a ako pak ne želite čuvati Bitcoin već trgovati s ostalim kriptovalutama, tada možete prebaciti ga na neku mjenjačnicu koja nudi razmjenu BTCa za ostale kriptovalute. Vjerujemo da nakon ovog članka kada vas netko pita kako kupiti Bitcoin ćete s lakoćom odgovoriti na njegovo pitanje.

Slični postovi u toj kategoriji: