Poslovica kaže da su oči ogledalo duše. Stoga nije čudno što nas ljudi većinom prvo gledaju u oči, bilo pri razgovoru, upoznavanju ili na fotografiji. Moglo bi se reći da su oči središte našeg tijela koje nas razotkriva svijetu. Stoga je zanimljivo što se prve bore javljaju upravo oko očiju. Kada je riječ o borama oko očiju najprije možete uočiti tanke linije, starenjem i utjecajem drugih faktora te se linije produbljuju, a uskoro i vaše vjeđe postaju opuštenije te se stvara meka koža u kutovima očiju.

Bore oko očiju stvaraju se zbog specifičnosti kože na tom području. Naime, koža oko očiju se ne hidratizira jednako kao i druga koža te zbog toga ne može nadomjestiti vlagu koja joj je potrebna. Hidrataciji ne pridonosi ni neprestano dodirivanje očiju i neprestano kretanje mišića u licu, pogotovo prilikom smijanja.

Naravno, rješenje nije da se prestanete smijati ili dodirivati svoje lice i oči, sve je to potpuno prirodno, ali je iznimno važno, za prevenciju, a i za ublažavanje bora oko očiju, biti upoznat s različitim uzrocima bora oko očiju i sa načinima na koje se možete protiv njih boriti.

Što uzrokuje bore oko očiju?

Mnogo je različitih razloga pojavljivanja bora oko očiju i svih treba biti svjestan kako bi se znali učinkoviti boriti protiv njih.

Najčešći razlog pojavljivanja bora oko očiju jest starenje. Starenjem se smanjuje količina kolagena i elastina u koži koji su zaduženi za glatku i elastičnu kožu bez bora. Elastin i kolagen su ugroženi i kod pušača. Pušenje će uzrokovati preuranjeno starenje kože jer smanjuje protok krvi u koži što dovodi do stvaranja bora, napose bora oko očiju.

Ujedno, različite grimase i pokreti lica koji su repetitivni i uzrokuju savijanje kože mogu rezultirati borama oko očiju, no to ne znači da se trebate prestati smijati ili ponekad i namrštiti, jednostavno se naoružajte kremama za sunčanje i drugim preparatima o kojima će u nastavku biti riječ. Bore oko očiju može uzrokovati pretjerana izloženost suncu, kao i loša briga za kožu lica. Loše prehrambene navike igraju vrlo veliku ulogu tako da nije čudno što se kože proljepša kada se osoba prebaci na zdraviju prehranu. Naravno, veliku ulogu igra i genetika. Pogledom na vaše pretke možete vidjeti dijelove svoje budućnosti tj. svojih bora oko očiju.

Kako se boriti protiv bora oko očiju?

Borba protiv bora oko očiju započinje odabirom prave metode. Metoda je mnogo tako da morate pažljivo izabrati vaše oružje.

Kako biste se uspješno borili protiv bora oko očiju i pobijedili možete se odlučiti za laserski tretman koji vrača onaj izgubljeni svjež izgled i elastičnu kožu. Botox je jedan od popularnijih načina borbe protiv bora oko očiju, ali nije trajan te je lako pretjerati s količinom. Mnogi biraju različite kreme i kapi kako bi se borili protiv bora oko očiju, a danas su na tržištu dostupne različite vrste krema za različite dobi i vrste bora koje su iznimno učinkovite ako ih se redovno primjenjuje.

Uz kreme nema oporavka, a ujedno nema ni štetnih posljedica niti postoji mogućnost da pretjerate. Ako niste pristalica gore navedenih načina borbe protiv bora oko očiju uvijek vam preostaju različiti kućni tretmani kao što su maske od jaja i masaža očiju.

Stupite u borbu protiv bora oko očiju sa znanjem i odabirom prave metode.

Slični postovi u toj kategoriji: