Mnogi ekipni, ali i individualni sportovi zahtijevaju ponekada besmisleno skupu i precijenjenu sportsku opremu. Ipak, kada su u pitanju vožnja motora i automobila, te trke s istima stvari su malo drugačije. Tu jednostavno ne postoji nešto što možemo nazvati precijenjenom opremom budući da je ona stub sigurnosti.

Najbolji od najboljih

Kada se spomenu moto trke većini na pamet padne čuveni Valentino Rossi, čovjek koji se ovim sportom aktivno bavi od 2000. godine. Valentino rossi shop je jedan najboljih što se kvalitetne i dobre sportske opreme za motore tiče. Nabavka kaciga, čizama, jakni i naočara se svakako treba obavljati u pouzdanim radnjama.

Takve radnje prodaju samo provjerenu robu, a na sve dobivate i pisano uvjerenje da je roba autentična i ispravna. Takve radnje obično prodaju i stvari kakve su rezervni dijelovi. Upravo takva radnja jeste i valentino rossi shop, koji svakako ne smijete zaobići ako ste i sami zaljubljenik u ovaj sport.

Adrenalin i brzina

Ono što ljubitelje motora najviše „podiže“ kada su trke u pitanju je upravo taj nalet adrenalina pri velikim brzinama. Ljudsko tijelo je veoma kompliciran sustav, najkompliciraniji do sada poznat, naročito kada pričamo o dešavanjima u centru našeg tijela – mozgu.

Mnoge kemijske reakcije se tu dese i mnogo hormona prođe kroz naše tijelo te se kao proizvod svega toga luči endorfin – hormon sreće. Kod nekih je to gotovo proporcionalno što više brzine to više endorfina, samim tim i više sreće, pa se ponekada tu možemo i izgubiti.

Spas u zadnji čas

Za sve one koji se lako izgube u velikim brzinama postoji rješenje, a to je dobra sportska oprema. Oprema mora da bude kvalitetna i jaka kako bi izdržala sve ono što ju može dočekati. Istraživanja su rađena i pokazuju da dobra sportska oprema višestruko povećava šanse prilikom greške u sustavu i pada s motora.

Za sve vas kojima je brzina u krvi koji volite i vozite motore savjet je sljedeći – nemojte štedjeti na kupovini oprema, upravo vam taj komadić materijala može spasiti život! Mnogi tragični slučajevi su mogli biti izbjegnuti da je oprema na vozaču i motoru bila dobre kvalitete, nemojte postati samo brojka u statistici!

Znate da postoje polo majice koje su izrađene posebno za sportaše, koje smanjuju eventualni tjelesni miris? Više o tome o sljedečem članku.

Mogu li se LED H7 sijalice postaviti umjesto halogenih? Prečitajte više o tome.

Slični postovi u toj kategoriji: