Kada nekome kažete da ste upisali tečaj nekog jezika, recimo Engleskog, vjerojatno će vas prvo pitati da mu nešto kažete na tom jeziku. Iako se to na prvi pogled čini jednostavno, postupak sklapanja čitavih rečenica od riječi nije ni malo jednostavan. Jednu od najvećih prepreka u putu od stvaranja rečenica od običnih riječi mogu predstavljati glagolska vremena, pa ćemo zato danas reći nešto o njima.

Ono što je najbitnije kod glagolskih vremena jeste da na vrijeme dobijete sliku o njima. Ako vam profesor pogrešno objasni ili vi dobijete pogrešne informacije o glagolskim vremenima teško ćete ispraviti tu grešku. Zbog toga ćemo vam mi pokušati podvući ono najbitnije kod učenja ovog dijela gramatike.

Ovo morate znati prije učenja vremena

Da biste savladali glagolska vremena Engleskog jezika potrebno je da poznajete neke temelje ovoga jezika. Dvije osnovne stvari predstavljaju temelj ovog jezika i glagolskih vremena, a to su pomoćni glagoli i nepravilni glagoli.

Drawing Pencil Education Learning Draw School

Pomoćni glagoli su jako bitni za prepoznavanje zbog toga što se mnoga glagolska vremena mogu prepoznati samo po njima. Pomoćni glagolu uvijek dolaze ispred glavnog glagola, pa je to odrednica za u glavnom sve one koji uče Engleski jezik.

Nepravilni glagoli su nešto jednostavniji, no zahtijevaju više pažnje i vremena. Za razliku od pomoćnih glagola, gdje je moguće naučiti nekakva pravila te vremenom lagano početi raspoznavati iste, nepravilni glagoli su ti koje je potrebno naučiti na pamet. Nepravilni su zbog toga što nemaju pravilo po kojem se mijenjaju te njihove oblike, kao što smo već rekli, morate naučiti na pamet.

Temeljna vremena jezika

Kada kažemo vrijeme obično mislimo na prošlost, sadašnjost i budućnost. Ista stvar je i u Engleskom jeziku, gdje također imamo ova tri vremena. Ono čime ova vremena i radnje u različitim vremenima mogu biti povezana jeste početak, trajanje i završetak neke radnje. Svako ovo vrijeme ima nekoliko podskupova koji se razlikuju po tvorbi, no razlike su dosta manje unutar svakog skupa, nego kad bi pojedinačno gledali vremena nevezano za skupove.

Ono što trebate zapamtiti jeste da je neophodno da naučite nepravilne i pomoćne glagole, a ostalo znanje će doći vremenom. Sretno učenje Engleskog jezika!

Slični postovi u toj kategoriji: