Ljudi su danas opterećeni svojim izgledom. Svi se trude biti vitki, moderno obučeni, imati lice bez bora, biti ljepši i privlačniji od drugih. Zbog toga iznenađuje priča žene koja je poravnala trbuh bez da je to uopće i planirala. Maja Lovre je objasnila zašto se ne smije zanemariti višak kilograma, a posebno salo na trbuhu.

Već sam u godinama kada je smiješno postavljati suluda pitanja poput kako skinuti trbuh za tamo neki nerealan period. Ili kako pomladiti lice bez estetske kirurgije. Iskreno, to mi nije bilo ni na kraj pameti. Pored rate kredita, neizvjesnog posla i malog djeteta, sigurno se nisam baš toliko opterećivala svojim izgledom. Samohrana sam majka i već odavno znam koji su to prioriteti u mom životu. Živjeti s toliko problema je utjecalo na to da sam ponekad malo više jela kako bih smirila nervozu.

Sve žene u mojoj obitelji su imale trbuh, tako da me izbočina preko ruba traperica nije iznenadila kada se ukazala. Njen rast uopće nije utjecao na mene, niti sam mu pridavala pozornost. Sve dok nisam otišla na organizirani tvrtkin sistematski pregled na koji smo morali ići svake godine. Tek tada su u meni počela vrištati pitanja.

Što je hipertrigliceridemički struk i kako skinuti trbuh

Hipertrigliceridemički struk kod muškaraca podrazumijeva obujam struka veći od 90 cm i razinu triglicerida veću od 2,0 milimola po litri krvi. Kod žena je u pitanju struk od 85 cm i 1,5 milimola triglicerida. To je uzročnik koronarnih bolesti, a ja sam bila jedna od sretnica koje su uspjele ući u tu statistiku. Nisam bila debela, ali do potpuno zdrave osobe me dijelilo samo abdominalno salo. Samo! Saznala sam i da žene znatno češće od muškaraca imaju srčanih tegoba zbog velikog broja centimetara u struku. Da nije bilo zdravstvenog problema, vjerujem da bih nastavila živjeti kao i ranije. Međutim, imam doživotan zadatak i zbog svog djeteta sam odlučila poraditi na svom izgledu.

Čarobni štapiće ne postoji

Liječnik je rekao što je imao i uputio me u sve moguće razvoje situacija. U tom trenutku sam silno željela vjerovati u instant rješenje koje će ukrasti moje salo s trbuha. Vidjevši pometnju na mom licu, liječnik me posavjetovao da ne žurim i ne učinim još veću štetu svom organizmu. Danima sam razmišljala s kojim režimom prehrane da krenem i odlučila sam se za bezglutensku hranu. Isprva je bilo teško pratiti deklaracije na namirnicama, ali vremenom sam „ušla u štos“. Vrlo brzo sam osjetila da mi je lakši osjećaj u trbuhu i da nije toliko napuhnut. Nisam očekivala rezultat preko noći, ali redoviti odlasci u toalet su učinili da moj liječnik pohvali napredak i boljitak po pitanju zdravlja. Još uvijek radim na sebi i smanjenu broja centimetara. Umjerenost je ključ uspjeha.

Slični postovi u toj kategoriji: