Cipele su veoma bitan dio svakog outfita. Dobar odabir cipela vašu modnu kombinaciju može podići na novu razinu i učiniti je modernijom. Neke cipele uvijek su u modi, kao što je slučaj s vječnim oxfordicama, koje su već godinama nezaobilazan detalj svaku jesen i proljeće.

Trgovine obućom su prepune različitih modela pa će svaka žena, uz obilazak nekoliko trgovina i nezaobilazno isprobanje, pronaći idealan model za sebe.

Iz muškog u ženski ormar s obućom

Klasične oxfordice su jedan od najomiljenijih komada u ormarima mnogih ljudi, pogotovo poklonika jednog od sljedećih stilova:

  •  Klasičnog
  •  Elegantnog
  •  Poslovnog

Ipak, prije samo stotinjak godina, oxfordice su se mogle pronaći samo u muškim ormarima. Iako se prvi put spominju još u 17. stoljeću, kao cipele koje su prije svega nosili učenjaci, smatra se da su one svoj upečatljiv izgled prema kojemu su prepoznatljive i danas dobile tek u 18. stoljeću. Sredinom tog stoljeća, oxfordice su također polako prešle granice među spolovima, preselivši se iz muškog i u ženske ormare, kao prihvatljiva svakodnevna obuća za svaku zaposlenu damu kojoj je bilo važan stil, ali i udobnost.

Bezvremenski stil

Razlog zašto su oxfordice za žene toliko popularne već stoljećima, krije se upravo u njihovom stilu i udobnosti. Ove elegantne cipele imaju jednostavnu siluetu koja prati izgled stopala te blago povišenu petu, a savršeno pristaju uz suknje i haljine kao i uz hlače. 

Ženski modeli oxfordica generalno su nešto uži, no i ženski i muški prate osnovne linije klasične cipele. Upravo to oxfordice čini savršenim cipelama za smart-casual stil. One su udobne, a svejedno elegantne, mogu se upariti uz razne kombinacije, bezvremenske su i nude jednostavno i lako kretanje bez boli i neugodnosti.

Moderne kombinacije obuće i odjeće

Oxfordice se mogu kombinirati s mnoštvom različitih odjevnih predmeta. Želite li običnu kombinaciju majice kratkih rukava i traperica podići na novu razinu, uparite ih s jednostavnim oxfordicama i opuštenim sakoom. Također možete nositi i na odijelo. Kod muškaraca najbolje pristaju klasičnim odjelima, a za dodatne stilske bodove kod žena, ženske oxfordice najbolje pristaju uz hlače odijela koje otkrivaju gležnjeve te generalno nešto androgenije siluete.

Oxfordice u kombinaciji s haljinama i suknjama predstavljaju savršen balans elemenata muške i ženske mode, ali i odličnu zamjenu za salonke, koje na duže periode mogu biti veoma neudobne za nošenje. Također su odlična opcija za proljeće i jesen, jer su najčešće napravljene od umjetne ili prave kože, koja stopalo štiti od kiše.

Slični postovi u toj kategoriji: