Imaš velike planove za pokretanje vlastite web stranice ili internetskog bloga, a ne znaš koji su prvi i osnovni koraci koje trebaš poduzeti? Ništa lakše. Ukratko ćemo ti dati objašnjenje osnovnih postupaka provjere domene.

Odaberi ime za svoju buduću web stranicu, provjeri domenu, odnosno ime koje si poželio i ukoliko je željena domena slobodna registriraju ju. To su u principu prvi i osnovni koraci koje je potrebno poduzeti.

Možda već imaš zaista cool ime koje ti odzvanja i koje želiš za svoju domenu? U redu, u tom slučaju provjeri domenu, uvjeri se da željeno ime nije već registrirano i požuri s registracijom kako bi ime koje želiš bilo osigurano za tebe i tvoj web projekt.

Provjeri domenu – kako i gdje?

Domenu provjeri vrlo jednostavno iz topline svoga doma. Ne trebaš obilaziti razne ustanove ili čekati satima u redovima na šalterima kako bi saznao koje ime, odnosno koju domenu možeš registrirati. Provjeri domenu putem Interneta na vrlo jednostavan i brz način.

Provjera domene se u svakom trenutku može izvršiti na web stranici gotovo svakog davatelja hosting usluga, putem alata sličnog uobičajenim internetskim tražilicama. Sam proces provjere domene traje vrlo kratko, svega nekoliko sekundi, a dodatna pogodnost je što možeš provjeriti neograničen broj domena. Dakle, ako je ime koje želiš dodijeliti svojoj web stranici već zauzeto, postupkom provjere domene možeš utvrditi je li dostupno neko slično ime ili kombinacija pojmova koje želiš za svoju web stranicu.

Što je potrebno za provjeru i registraciju domene?

Ako ti se zadatak zvan „provjeri domenu“, koji te čeka prije bilo kojeg drugog postupka čini pomalo nejasan ili kompliciran, ne brini, jer jednostavnost samog postupka će te ugodno iznenaditi. Provjera dostupnosti imena domene je izuzetno jednostavan proces, gotovo vrlo sličan pretraživanju nekog pojma na Googleu ili nekoj drugoj internetskoj tražilici.

Provjeri domenu na način da u polje za pretraživanje domene uneseš željeno ime i pritisneš „pretraži“. To je u principu cijeli postupak.

Za razliku od same provjere domene, njezina registracija zahtijeva sljedeće podatke: odabrano ime domene, osobne podatke – ime, prezime, adresu i kontakt podatke (broj telefona, e-mail adresu) te informacije o načinu plaćanja zakupljene domene.

Provjeri domenu brzo i lako, a isto tako brzo i lako ju i registriraj i uživaj u svom budućem web projektu!

Zaštitno staklo za telefon ( Tempered glass ) je najbolja zastita od grebanja, udarca i pada. Čitajte više …

Slični postovi u toj kategoriji: