Opće informacije o domeni HR

Domena HR se još naziva i hrvatska nacionalna domena. Lako se može prepoznati po tom nastavku koji ujedno predstavlja i kraticu naše zemlje. Na isti način ćete lako prepoznati i nacionalne domene drugih zemalja. Primjerice, slovenska nacionalna domena ima kraticu si, srpska ima kraticu rs itd. Mnogi korisnici tako ako po samom nazivu domene ne mogu odmah dokučiti kojoj zemlji pripada, to će vrlo lako prepoznati po toj kratici.

Isto tako, korisnici u Hrvatskoj se mogu odlučiti za dvije vrste:

  • Besplatnu
  • Naplatnu

A i kada je riječ o različitim vrstama hostinga, imaju velike mogućnosti odabira, iako je u posljednje vrijeme VPS hosting mnogima postao jedna od boljih opcija.

VPS hosting web stranica
VPS hosting web stranica je usluga njihovog smještaja na nekom serveru, ali na način da dobijate na njemu virtualno mjesto kojim možete upravljati kako god vama odgovara.

Besplatno do web stranica na internetu

Ako se odlučite za besplatnu HR domenu, to zapravo i znači da ćete svoje web stranice moći postaviti na internet samo tako što ćete morati ugovoriti hosting, odnosno to će vam biti jedini trošak. No, postoji i razlog zašto je nešto besplatno, a to u ovom slučaju znači određena ograničenja.

VPS hosting kao najbolji omjer uloženog i dobivenog

VPS hosting web stranica je usluga njihovog smještaja na nekom serveru, ali na način da dobijate na njemu virtualno mjesto kojim možete upravljati kako god vama odgovara. To znači da možete na taj svoj virtualni dio instalirati potrebne aplikacije, razne programske dodatke i slično. Za najjednostavnije upravljanje tim svojim dijelom preporučuje se da se odlučite za cPanel sučelje. Njega nudi većina pružatelja VPS web hostinga, a ako ipak nije dostupan u vašem paketu, svakako ga zatražite.

Osim samog odabira ove vrste web hostinga, većina tvrtki će vam ponuditi i mogućnost odabira između različitih paketa koji se razlikuju po broju uključenih usluga, što će na kraju formirati i krajnju cijenu. Stoga dobro promislite što vam sve treba kako biste pronašli najbolju opciju.

Slični postovi u toj kategoriji: