Na većini starijih automobila još uvijek se nalaze klasične, halogene žarulje. One su dugi niz godina predstavljale određeni standard po pitanju rasvjete na automobilu. Bile su relativno jeftine za proizvodnju i lako dostupne pa su se udomaćile u automobilskoj industriji. Tek su nešto napredniji modeli i proizvođači počeli koristiti nove vrste žarulja, posebice LED žarulje za auto.

Danas upravo one preuzimaju vodeću poziciju i dostupne su kao serijska oprema kod brojnih automobila. Postoje razne vrste, a kao jedna od čestih mogu se izdvojiti H7 LED žarulje za auto koje odgovaraju na mnogo modela. U nastavku saznajte više o njihovim prednostima, nedostacima i načinu postavljanja.

Prednosti H7 LED žarulja za auto

H7 LED žarulje za auto imaju brojne prednosti u odnosu na one dotada najčešće korištene, halogene auto žarulje. Neke od tih prednosti su:

kampatibilne H7 LED žarulje za automobil
H7 LED žarulje za automobil odgovaraju na mnogo modela.
  • Povećana svjetlosna snaga: daju puno jači snop svjetlosti u usporedbi s halogenim žaruljama za auto. To znači da ćete imati bolju vidljivost na cesti, što je posebno važno u noćnim uvjetima ili tijekom lošeg vremena.
  • Duži vijek trajanja: nećete ih morati mijenjati toliko često, što će smanjiti troškove održavanja vašeg automobila.
  • Niža potrošnja energije: troše puno manje energije od halogenih. To znači da će vaš automobil trošiti i nešto manje goriva

Nedostaci LED rasvjete na automobilima

Iako imaju brojne prednosti, moraju se navesti i određeni nedostaci H7 LED žarulja za automobil. Kao one glavne može se navesti sljedeće:

  • Veća cijena: ova vrsta je nešto skuplja u odnosu na halogene. To znači da ćete morati izdvojiti više novca za njih na početku, ali treba uzeti u obzir da će se to isplatiti kroz veću svjetlosnu snagu, duži vijek trajanja i nižu potrošnju energije tako da to zapravo i ne treba promatrati kao nedostatak
  • Potreba za posebnim adapterima: kod ugradnje će ponekat biti potrebni posebni adapteri 

Postavljanje u farove automobila

Prije početka postavljanja automobilskih H7 LED žarulja, morate provjeriti jesu li kompatibilne s vašim automobilom. Ako jesu, ovo je postupak postavljanja:

Kako se postavi standardna H7 LED žarulja za automobil u prednja svjetla?
  • Isključite auto i ohladite žarulje prije instalacije
  • Skinite poklopac s farova i izvadite staru žarulju.
  • Ukoliko je potrebno, koristite adapter kako biste postavili nove H7 LED žarulje
  • Postavite nove H7 LED žarulje u farove i vratite poklopac natrag
  • Provjerite da li su žarulje pravilno postavljene i da li svijetle

Kod nekih automobila je teško doći do žarulja. Ako mislite da ćete imati problema s postavljanjem, uvijek možete pronaći nekog autoelektričara da vam to napravi.

Slični postovi u toj kategoriji: