Rasvjeta je nešto što se dosta mijenjalo tijekom godina. A glavni razlog za to je što ljudi traže adekvatniju vrstu rasvjete. Ono što se traži su dugotrajnost, kvalitetno osvjetljenje i što niža cijena rasvjetnih tijela. LED rasvjeta ima gotovo sve, odnosno sama cijena rasvjetnih tijela je još nešto viša.

A upravo zato se dosta probila i u automobilski svijet. Sve češće se danas na automobilima mogu vidjeti LED žarulje, bilo da su to žarulje H7 LED ili neke druge. Vozači su shvatili njihove prednosti i često se odlučuju za njih.

LED žarulje kao dio serijske opreme

Većina današnjih novijih automobila, pogotovo onih luksuznijih, već dolaze opremljeni s nekom vrstom LEDžarulja. Iako postoje razne vrste, žarulje H7 LED su vrlo česte. Naravno, ne mogu na svaki automobil doći bilo kakve žarulje pa ako ih kupujete naknadno, morate pripaziti što kupujete.

A upravo žarulje H7 LED luksuznim automobilima još više povećavaju taj osjećaj luksuza. To je pogotovo očigledno kad padne mrak i kada automobil upali svoja svjetla. Već na prvi pogled, može se uočiti jačina i kvaliteta takvih žarulja.

LED žarulje koje se kupuju naknadno

Ako niste jedan od onih sretnika čiji automobil je došao opremljen s LED žaruljama, uvijek postoji mogućnost da ih naknadno promijenite. Ovisno o tome koji automobil imate, moći će se odlučiti za žarulje H7 LED ili neke druge. Cijene se dosta razlikuju pa je svakako prije kupnje dobro se informirati koje vrste su najprikladnije za vaš automobil kako ne biste kupili krivu vrstu žarulja.

Često se u knjižici vozila mogu pronaći informacije o tome koje LED žarulje su kompatibilne za vaš automobil. No, čak i ako to nije slučaj, uvijek na više različtih načina možete saznati za koju vrstu žarulja se odlučiti.

Pomoć prodavača i Internet

Želite li baš kupiti žarulje H7 LED, a niste sigurni jesu li kompatibilne s vašim automobilom, imate nekoliko načina da to saznate. Osim ranije spomenutog načina da provjerite piše li nešto u knjižici vašeg automobila, možete to saznati i na neke druge načine.

Mnogi će se odlučiti pitati prodavača. Naime, u trgovinama u kojima se prodaje auto oprema, dijelovi za automobil i slično, najčešće rade osobe s velikim iskustvom. Mnogi od njih će odmah znati koja vrta LED žarulja vam je potrebna ili će se konzultirati s nekim priručnikom.

No, želite li i sami saznati koji sve LED žarulje možete postaviti na svoj automobil, možete te informacije pronaći na Internetu. Brojni proizvođači automobila tako na svojoj web stranici pružaju upravo takve informacije. Ako ipak na taj način niste saznali, uvijek možete daljnjom pretragom pronaći neka iskustva drugih ili postaviti pitanje na nekom specijaliziranom forumu i dobiti svoj odgovor.

Brojne trgovine

Danas se u većini gradova mogu pronaći brojne trgovine u kojima se prodaje razna auto oprema i brojni dijelovi za automobil. Ta situacija danas se uvelike razlikuje od situacije od ranije kada je postojalo tek nekoliko trgovina. No, to nije ni čudno. Automobili su bili puno jednostavniji i nije bilo toliko automobila na cesti. Sve većom prodajom automobila i sve većim brojem auto opreme i dijelova, pojavilo se ogromno tržište koje su odlično iskoristile brojne tvrtke. Automobiliska industrija se i dalje snažno razvija i zato možemo očekivati i otvaranje novih trgovina.

A upravo takve internetske trgovine autodjelovima skrivaju jako veliki izbor kada su u pitanju žarulje. Tražite li žarulje H7 LED ili neke druge, vjerojatno nećete imati problema s pronalaskom u njima. Većina trgovina će u ponudi imati i više različitih vrsta, od različitih proizvođača i različite jačine pa ćete moći još dodatno birati.

Cijena žarulja

Ono što će neke možda i odvratiti od same kupnje je cijena. Naime, žarulje H7 LED, ali i sve ostale vrste LED žarulja za automobil su dosta skuplje od klasičnih žarulja. No, s druge strane, uzvratit će vam dugotrajnošću. Ovakve žarulje traju i po nekoliko godina duže od klasičnih žarulja. Kada se računica tako postavi, onda postaje jasno da su ove žarulje finacijski ipak isplativije.

U početku će vam trošak za žarulje H7 LED biti veći od klasičnih. No, u periodu od nekoliko godina, LED žarulje vjerojatno nećete morati promijeniti. A klasične žarulje ćete svakako morati promijeniti barem jednom, a vjerojatno i više puta. Kada se gleda iz tog kuta, onda LED žarulje postaju odlična i isplativa kupnja.

Slični postovi u toj kategoriji: