Ljeto je savršeno vrijeme za avanturu. A želite li ovo ljeto sami kreirati svoje avanture i uživati u kampiranju, onda je najam kampera odlična ideja. Kako biste odabrali kamper koji savršeno odgovara vašim planovima, važno se dobro informirati i pogledati što se sve nudi na tržištu. 

Možda ćete ga u ponudima tvrtki pronaći i pod nazivom autodom, jer to je upravo ono što on predstavlja, dom na kotačima koji lako možete odvesti gdje god želite.

Odmor na putu

Odmor u kućici na kotačima za mnoge se čini kao idealan način odmora u pokretu. Želite li uživati u svim čarima cijele obale, onda je autodom prava stvar za vas. Ipak, ako si ne možete priuštiti poveliko ulaganje koje predstavlja kupnja autodoma, onda je njegov najam iduća najbolja stvar za vas. 

Ako se odlučite za najam autodoma, prije svega obratite pozornost na broj ležajeva koje ima

Sve što treba je pronaći kamper koji će:

  • Odgovarati vašim željama
  • Broju ljudi s kojima planirate krenuti u ovu avanturu

A onda nova, zanimljiva i vesela iskustva mogu početi! Ipak, kod planiranja puta nakon najma kampera također imajte na umu i specifične prepreke koje putovanje s njime može predstavljati.

Autodom nudi dovoljno prostora za sve

Iako je autodom zapravo kućica na kotačima u kojoj može biti prostora za više ljudi, kada se radi o putovanju njime, najčešće na put idu samo dvije osobe. Ako se odlučite za najam autodoma, prije svega obratite pozornost na broj ležajeva koje ima, kako bi za sve koji kampiraju bilo dovoljno prostora. 

Planirate li najam kampera na duže vrijeme, također uzmite u obzir i prostor za skladištenje stvari koje nosite na put, pogotovo kada se radi o namirnicama koje treba čuvati u određenim uvjetima. Na kraju, mogućnost otvaranja kampera u malu terasu veoma je bitna, pa provjerite ima li odabrani model tu opciju.

Dobro planiranje puta

Prije nego krenete na put, dobro je napraviti barem okvirni plan puta kojim se planirate kretati. S obzirom da su kamperi divovi na kotačima, njima se teško kretati po uskim ulicama gradova, a na autocesti nećete postići veće brzine od oko 100 km/h u prosjeku.

Upravo radi toga, autodom se najčešće korist za vožnju nešto manjim, regionalnim cestama koje vas mogu odvesti na mnoštvo zanimljivih mjesta. Ipak, ne planirajte pretjerano duga putovanja, jer je ova vrsta vozila tijekom vožnje najudobnija vozaču i suvozaču, dok drugim suputnicima mogu biti pomalo naporna! Također, imajte na umu i to da se većina kampera može voziti sa B kategorijom vozačke dozvole.

Čitajte i sljedeći članak: LED H7 sijalice za automobil

Slični postovi u toj kategoriji: